6.05.10 г.

Една цигара време



Цял един живот може да бъде събран в една цигара време. За тези пет минути можеш да направиш това, което друг не би свършил и за петдесет години. Когато се изправиш пред бездната – не скачай. Имаш една цигара време, за да разбереш, че отчаянието лукаво те подвежда към ръба.

Една цигара време е решението и на най-трудната задача. Точно колкото да разбереш, че сложната ситуация, в която си се забъркал, всъщност е много проста. И че изход има, и то не само един... Една цигара време спасява живот. Една цигара време взима живот. Една цигара време е цената на трезвия избор. В една цигара време се обобщава всичко, за което живееш. Всичко, което искаш. Всичко, от което се плашиш. И всичко, което те обвързва...

Колкото и да бързаш – помни, че винаги имаш една цигара време. Това е твоята неприкосновена територия за размисъл и никой не може да ти я отнеме.

Един лабиринт с ясно начертан път, който досега постоянно е убягвал от погледа ти. Празна бяла стая с една ярко червена роза, която по някаква причина не си видял... Огледалото с твоя истински образ. Твоят съкровен свят. Всичко онова, което си пропуснал е тук и те чака. Имаш точно една цигара време да си го върнеш...

Ако някога се окажеш на ръба и имаш право на последно желание – нека то да е просто една цигара време.

Колко е една цигара време? Пет минути, пет часа, пет години... Сам решаваш. В една цигара време можеш да побереш всичко – цялото си щастие, всичките си проблеми, всичките си комплекси, всичките си приятели, целия си живот, цялата Вселена.

Написах това точно за една цигара време... А ти имаш една цигара време, за да го разбереш...

5 коментара:

  1. Прекрасно както винаги... Замислих се над: "Една цигара време е решението и на най-трудната задача. Точно колкото да разбереш, че сложната ситуация, в която си се забъркал, всъщност е много проста. И че изход има, и то не само един.
    ...В една цигара време се обобщава всичко, за което живееш. Всичко, което искаш. Всичко, от което се плашиш. И всичко, което те обвързва.", истина е, "Сам решаваш. В една цигара време можеш да побереш всичко – цялото си щастие, всичките си проблеми, всичките си комплекси, всичките си приятели, целия си живот, цялата Вселена."

    ОтговорИзтриване
  2. отне ми дори повече само да го прочета но и цигарата беше силна :D

    ОтговорИзтриване
  3. Ами зависи - ако пушиш цигари от 100 мм - така е. :)

    ОтговорИзтриване
  4. Някъде в относителността на всички продължителности...когато обърнаш погледа си в обратна на досегашната посока.Измерване? Не. Осъзнаване...

    ОтговорИзтриване